Nyttig viden

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Urban Dining?

Vores koncept `Urban Dining` er en fælles madoplevelse som skabes cyklende gennem København.

Helt konkret cykler vi i samlet flok gennem byen og stopper på udvalgte steder, hvor en servering tilberedes og nydes. En gastronomisk cykeltur svarer til 5 retters menu og tager typisk 4,5 time. 

Menuen - er der valgmuligheder?

Når I deltager i en gastronomisk cykeltur, er der en række valg der er taget forud for turen. Det gælder blandt andet menuen. Afsættet for menu-planlægningen er grøn med elementer af fisk, skaldyr og i enkelte tilfælde kød. Desuden vil menuen altid være økologisk, bæredygtig og lavet af sæsonens råvarer.   

 

Maden er en del af den fulde oplevelse af at være fri til at opleve byrummet og skabe en fælles mad- og udeoplevelse. Menuen er sammensat sådan, at du som gæst bare skal lade dig forføre af byen for en stund og ikke skal tage valg.

 

Cykelkokkens mission er, at give dig den størst mulige madoplevelse ud fra en række nødvendige forudsætninger efter nedenstående regelsæt: 

“Hvordan kan en 5-retters menu sammensættes;

  • Så det kan være på en cykel og der samtidig er nok til alle 

  • Så det kan laves med minimalt brug af vand

  • Så der afgives minimalt med skrald 

  • Så det kan laves uden el 

  • Så alt lever op til danske standarder for køle- og fødevarehygiejne

  • Så det kan transporteres/stables/fylde- og veje minimalt” 

Det er den eneste måde, vi kan have alt med på en cykel og lave mad overalt. 

Allergener?

Det er svært at lave særlige menuer tilpasset fødevareallergier, da vi har begrænsede køle-, køkken- og opbevaringsfaciliteter og ovenikøbet skal lave maden i et simpelt udendørskøkken.  Men fortæl os SENEST 7 DAGE FORINDEN, hvis du har allergener, så prøver vi at finde et alternativ eller undlade de elementer i menuen til dig. 

Det samme gælder særlige ønsker omkring drikkevarer. Kender vi ikke til det før ’forestillingen’ starter, kan vi ikke bare gå i baglokalet og hente noget andet. Det skal pakkes  og passe ind i alle de andre elementer, for at få plads på cyklen. 

Hvilken rute kører vi?

Det er ikke et tilfælde, at vi ofte omtaler en gastronomisk cykeltur, som en `forestilling`. Hver tur bliver sin egen fortælling og vi følger en tråd gennem byen med smukke sceneskift undervejs, skabt af byens arkitektur eller byrum. Kok og gæst er i øjenhøjde hele vejen og dufte, smage, fortællinger og socialt samvær skabes sammen og bliver til en fælles  oplevelse - eller forestilling. 

 

Når I tager med Cykelkokken på tur, er alt med på turen og vi er frie til at gå på opdagelse i  Københavns små gemmesteder og oaser. Det er faktisk et kæmpe privilegium, som udnyttes til at kunne være impulsive og til at tage bestik af, hvad der opstår af situationer undervejs. 

Det er ofte de uplanlagte og overraskende elementer, der skaber mindeværdige oplevelser  og derfor er det et bevidst ønske, at vores gæster møder op med åbent sind og klar til at  medvirke til en fælles oplevelse, der opstår i samspil med det, som byen, gæsterne, vejrguderne og omgivelserne byder os på dagen. 

Har I særlige ønsker, så hører vi dem gerne og forsøger at tage det med planlægningen. 

Skal alle cykle?

Ja, gastronomiske cykelture foregår cyklende og derfor skal alle cykle. Cykelkokken kan hjælpe med at skaffe el-cykler eller leje en rickshaw som kan cykles og styres af en deltager. 

Skal alle medbringe egen cykel?

I må gerne medbringe jeres egne cykler, men vi kan sagtens være behjælpelige med både cykler og hjelme. Vi har et tæt samarbejde med et velassorteret cykeludlejningsfirma, der udlejer cykler og tilbehør af høj kvalitet.  

 

OBS. HUSK CYKELLYGTER om efteråret og vinteren, hvis I kører på private cykler. Det er desuden jeres ansvar og beslutning, om I bærer cykelhjelme og om jeres private cykler er lovlige.

Hvor langt skal vi cykle? 

På en gastronomisk cykeltur cykler vi typisk 4-5 km i et moderat tempo ad cykelvenlige veje med 4-5 stops undervejs. 

I skal ikke være i særlig fysisk form for at køre med. Men vi anbefaler, at I er vant til at cykle, har god cykelbalance og kender de almindelige færdselsregler til at køre i byen. 

OBS. Vær opmærksom på, at I kører på eget ansvar. Derfor er det egen ulykkesforsikring, der dækker under cykelturen.

Hvordan skal vi være klædt?

Tag tøj på efter vejrudsigten. Det er rart at kunne holde sig varm og tør med den rigtige påklædning. Det er altid en god ide at medbringe vind- eller vandtæt overtøj. 

Ustadigt vejr! - Hvad gør vi?

Hos Cykelkokken dyrker vi den danske talemåde; Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning! Vejret i København kan være omskifteligt. Det ene øjeblik er det lunt og solen skinner, det næste kan det være overskyet, blæsende og måske endda regne. Derfor er det en god idé at klæde sig på, så man er forberedt på lidt af hvert.

Men, vejret er kun en lille del af en gastronomisk cykeltur. Modsat en skovtur, hvor du sidder stille på et tæppe og med ærgrelse noterer hver gang en sky går for solen, så handler en madoplevelse med Cykelkokken om at sanse, smage, samvær, bevægelse, fortællinger, skøre missioner og eventyr. Og den slags foregår bedst udendørs - også selvom solen ikke skinner fra en skyfri himmel. 

Efter mange år som cyklende køkken har vi lært først at tjekke vejrudsigten og lægge ruten dagen før et arrangement. København tilbyder heldigvis et offentligt rum med mange kroge at udforske og det er vi glade for! 

Planlægningen af jeres event foregår nogenlunde efter følgende model: 

  • Byder vejrudsigten på byger og blæst planlægges turen i nærheden af broer eller ved steder i byen, hvor vi kan søge læ mens vi spiser. 

 

  • Tror vi på smukt vejr, vil vi kunne cykle lidt længere og opleve en god blanding af  stille oaser og det sprudlende urbane byrum. 

 

  • Er vejret helt umuligt (som I konstant regn eller storm) kan vi køre direkte ned til Københavns Havn (Cykelkokkens SvajerBar), hvor Cykelkokken bliver ude og laver mad, mens dem der vil, kan søge ind i varme og læ. 

Med andre ord; Du skal som udgangspunkt forberede dig på en udendørs oplevelse - velvidende, at vi har muligheder, der gør at en gastronomisk cykeltur aldrig vil blive en overlevelsestur.   

Hvad med aflysninger eller ændringer?

Cykelkokkens ture køres i sne, regn og solskin og bliver ikke aflyst, med mindre der  annonceres ekstreme eller farlige forhold. Ruten kan tilrettelægges, så der tages højde for byger,  blæst og lignende.  Ønsker man ikke at afbestille, men at ændre dato for arrangement, kan det frit ske 14 dage  før arrangement. Oplysninger om allergener etc. modtages, senest 7 dage før turen. 

OBS. 

  • Ved afbestilling 14 dage før arrangement, skal 50% af det fulde beløb betales

  • Ved afbestilling inden 7 dage før arrangement, skal 100% betales.

  • Ved nedjustering af antal kuverter, 7 dage før arrangement, betales for det forudbestilte antal 100%. 

Hvad er Cykelkokkens Svajerbar?

For at sikre vores ture i Københavns utilregnelige vejr har vi et sted på Kalvebod Bølge. Det er en container, som er blevet isoleret og gjort hyggelig. Svajerbaren fungerer som husly ved  dårligt vejr. Det betyder, at I altid har muligheden for at komme indenfor, mens Cykelkokken fortsætter madlavningen 

udendørs. 

 

I Cykelkokkens Svajerbar er der plads til 8 siddende gæster. Den ligger på yderste spids af indre by med udsigt over Islands Brygge og Sydhavnen - kun ti minutters gang fra hovedbanen og Tivoli. 

cykelkokken_B_1519_edited.jpg

Fandt du ikke dit svar?

Vi elsker nysgerrige spørgsmål. Så tøv ikke med at kontakte os.

Vi vil meget gerne hjælpe dig over telefon eller mail. 

 

CYKELKOKKEN

Slagtehusgade 5B, Kødbyen

1715 København

CVR: 26718899

info@cykelkokken .dk

 

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapport

Kontakt os

FØLG OS PÅ INSTAGRAM

  • Instagram
  • Facebook